Децата имат нужда от подкрепа

decataПрисъединявам се към всички благотворителни каузи и дела, които са насочени с грижа към нашите деца. Не съм популист и не искам да превръщам блога си в такъв, не искам да се изтазявам със стериотипни фрази, но и аз смятам, че дeцата са нашето бъдеще. Ще добавя също така, че всеки един човек, попаднал в някаква беда, заслужава протегната ръка, Напоследък обаче сме толкова ангажиранида се оплакваме за собственото си състояние, че се сещаме за благотворителност само по Коледа и то защото състрадателната ни страна се обажда, поради същността на самия празник.

Не дейте така, хора! Ще ви дам пример с една жена. Ива Механджийкса е точно типът жени, които харесвам, естествено красива, бореща се, активна личност, която познава болките на хората и е предприела инициатива, за да откликне на човешкото страдание. Миналата година създаде Фондация „Аз съм‟ за каузата да помага материално, духовно и емоционално на деца в неравностойно положение, социално слаби хора, хора с трайни увреждания, страдащи от тежки заболявани – лечими или нелечими. Да следи за техните проблеми, но и забележете, нещо, което на мен лично много ми харесва – да съдейства за решаването им.

Ива Механджийска събра популярни личности на благотворителен търг в Плейграунд на Парадайс център. Популярни български личности дариха своя лична вещ за аукциона. Йоко Захариев, Николай Мутафчиев, Камелия Воче, Никол Станкулова, Деси Банова, Деси Зидарова, Катя Пенева, Мисис Вселена Елеонора Манчева, Мисис баба Капка Амзина са само част от лицата, които взеха участие. Инициативата подкрепя и Светльо Кантарджиев.  Всички приятели и дарители можете да видите на сайта на Фондация „Аз съм‟.

Макар някои да мислят благотворителността за рискована и често да отбягват дарителството, то Фондацията на Ива Механджийска оправдава всички страхове, като насочва вниманието си към лицата на доверието. Зад каузата стоят достатъчно личности, които да гарантират за коректното разпределение на средставата…

Google+ Comments