Уитни Хюстън: Това е неправилно, но няма нищо страшно

Тиражът на албумите на Уитни Хюстън превишава 170 милиона копия по целия свят. Тя се превръща и в рекордьор в американските музикални класации – седем сингъла подред заемат първо място. Получава невероятно количество награди, в това число и няколко Грами. Заема четвърто място в списъка с най-продавани певици в Америка и става кумир за милиони свои поклонници. Но наред с блестящата слава певицата разкри и сенчестата страна на звездния живот. Скандали, наркотици, сривове на концерти и… преданата любов на публиката въпреки всичко, обич заради фантастичния й талант, който оправдава всичките й лудории.
Майката и братовчедката на Уитни са певици. Самата тя става солистка на църковния хор, когато е на 11 г.
Първият й опит да започне сериозна музикална кариера е като беквокалистка при Чаки Хан – неуспешен. Няколко години след това тя учи вокално майсторство и взема уроци по танци. Следват съвместни участия с майка й в нощните клубове на Ню Йорк. Сериозният обрат в кариерата й идва през 1983 г., когато я забелязва представител на Ариста Рекърдс и я препоръчва на Клайв Дейвис. Малко по-късно тя сключва договор с него и с компанията. А през 1985 г. вече е факт дебютният й албум “Whitney Houston” – отначало приет доста хладно. Само година по-късно обаче той оглавява класацията Billboard 200 и държи тази позиция цели 14 седмици. Покрай това плочата получава и чисто търговски успех, а също така става и най-продаваният дебютен албум на певица. А списанието “Rolling Stone” я определя като най-възхитителния нов глас в последните години.
Вторият си албум Уитни пуска през 1987 г. 7 сингъла от него стават хитове в Hot 100, счупвайки предишния рекорд – (шест сингъла) на “Бийтълс” и “Би Джийз”. Следват нови албуми, участие в киното, знаменити концерти.
Личният живот на звездата обаче не е толкова успешен. Приписват й романи с различни певци и артисти. Оставя зад гърба си провален годеж с Еди Мърфи. Бурен и мъчителен брак с Боби Браун. Не успява обаче да загърби проблемите с алкохола и наркотиците. И това води до фаталния й край. Доколкото може да се каже дума като край за велика певица като нея, оставила толкова красиви песни след себе си.

Google+ Comments