«

»

Apr
18

Кое е общото между мишката и албатроса?

Освен AronChupa… нищо. Нито мишките обичат албатроси, нито албатросите ще обърнат някакво внимание на мишките – там горе, откъдето в полет гледат към низките пълзящи твари на сушата, вперили поглед главно към морската шир. И може би тъкмо в това е смисъла на песента, която от известно време се подвизава в класациите по музикалните телевизии. Чух я още преди месеци и мислех, че ще е поредната песен, която ми допада, но остава непопулярна у нас. После разбрах, че греша.

Като изключим дълбокомисления текст 😉 в цялата му метафоричност и образност, концепцията и музиката си заслужават награда. Бих казал, че именно подобни “неочаквани” парчета като звучене и клип са бъдещето на музикалната индустрия, а не момичетата, които се разсъбличат, не wiggle денса, който вече се изтърка, и не електроефектите и спец ефекти във видеата, които те карат да се запиташ дали не слушаш случайно марсианска музика.

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>