Жените харесват мълчаливи мъже

darcy“Кой е Мистър Дарси?” изръсих преди няколко часа пред половинката ми. И тя пощуря. Как да не съм знаел, кой е Дарси. Бил герой от някаква книга и образ мечта на всяка жена. Как ли пък да съм наясно с тези работи?! След като я погледнах учудено, тя ме заля с нравоучителна информация, че ако мъжете сме чели малко повече, сме щели да знаем какво искат жените и това не било кой знае какво. Отговорът си бил в книгите и чакал да бъде открит.

Но какво да правя аз с дамски книги. Нали жените осъзнават, че макар класическа английска литература, ние няма как да се заплеснем в любовна книга, ако в нея няма поне едно убийство или някакво приключение. Все пак за всеки пол си има романи. Няма как да се насиля да чета подобни лиготии – със всичките му женски размишления, драми и превъплъщения. Но ми стана любопитно. Понякога се изкушавам да разбера каква е представата на жените за идеалния, но мисля, че би било достатъчно да седна да гледам някой от филмите, екранизация на известен писател, вместо да се потя със седмици над страниците.

Та Гугълнах и свалих филм, че да се запозная с въпросния Мистър Дарси и ми стана ясно, че има доста ремейкове на оригиналния филм. Явно велика книга. Гледах една с Кийра Найтли, но не на онзи Мистър Дарси слагам снимка, а друг, който лично аз намирам за по-загадъчен.  Образът е на типичен затворен мъж, който не смята за нужно да изразява на глас всичко, което му минава през главата, не прави комплименти и целта на живота му не е да бъде сваляч. Той не може да бъде заставен да комуникира с празнодумци и предпочита да се вглъби в собствените си мисли, вместо да трябва да се принизява до лицемерието и шикалкавенето – нрави, присъщи за началото на 19 век. Това изгражда някаква мистериозна аура около въпросния господин и съчетана с целия му вид и излъчване го прави желан за жените. Е, явно това е разковничето: Жените харесват мълчаливи мъже. Така са по-интересни и явно им създават предизвикателство. Значи от утре – никакво споделяне и каменен израз на лицето. Какво да ви кажа – устройва ме!

Google+ Comments