Странните упражнения, които правим всеки ден

Когато ми кажат, че трябва да спортувам повече, им отговарям, че го правя ежедневно. Всъщност, ако се замислим, всички ние извършваме ред странни упражнения всеки ден от седмицата, при това без почивка.

Нека да започна първо с малка моя дефиниция на думичката спорт- повтарящи се упражнения, които тренират различни групи мускули с цел издържливост и постигане на желан резултат.

trainingИ започвам с примерите. Първият е още от сутринта. Взимам си кафето, отмервам лъжичка разтворимо и с вода започвам да разбърквам. Бъркам ли бъркам. Постоянни кръгови движения. Полезни са за китката! После няколко минути тренирам само надигане на чашата към устните си – загрявка за рамото и лакътя. Ефектът е отличен тонус и добро събуждане.

На работа по цял ден развивам пръстите си – тракам по клавиатурата и подобрявам постиженията си за думи в минута. Ставам все по-сръчен и по-сръчен, ей!

Тичам след работа – погледът ми направо спринтира по субтитрите на някой филм. И по полезните статии в Интернет, разбира се. Ред след ред, след ред, след ред. Колкото повече, толкова повече развивам очните мускули.

В края на деня тренирам краката и седалището. Премествам се по няколко пъти от дивана на фотьойла и след всичкия този стрес, запъхтян, си отдъхвам в хоризонтално положение на леглото. За снемане на напрежението броя овце и общо взето стигам до към 97-98 преди да заспя. Полезно е за мозъка – последен за деня тест за концентрация. След това, уморен от тежките тренировки, заспивам като бебе. Винаги върши работа.

А вие какво тренирате и колко често? Помнете, че каквото и да е – никога не се отричайте от него и не позволявайте на приятелите ви да не ви взимат на сериозно.

Google+ Comments