Хостел или хотел?

Така… на всеки от нас се налага да остане с нощувки някъде, някога, за определено време. Предполагам, че са твърде малко хората, които разполагат с познати във всеки един град и по-важното – да са познати, при които няма да се притесняваме да пренощуваме. Затова прибягваме до т.нар. фирмени услуги. Плащаме си, за да пренощуваме някъде, и най-често изборът ни се свежда до това да изберем: в хотел или в хостел да останем.

66658-20120519153404Личното ми мнение е, че и двете си имат предимства и недостатъци, но аз лично предпочитам хотелите. Докачлив съм на тема лично пространство и не ми допада особено идеята да деля стая с непознати хора и общ санитарен възел с кой знае колко още хора. Може би възрастта ми си казва думата, защото вече не съм младеж, а зрял мъж в средата на 30-те си години. Предпочитам да спя на единично легло, вместо на двуетажно.  С цената на малко повече пари знам, че ще си осигуря самостоятелна баня и лично спокойствие. Някак си не ми допада идеята в стаята, в която нощувам, да има и други мръсни дрехи освен моите собствени.

Разбира се, това е изцяло личното ми мнение и предпочитание. За всеки по-млад човек, който не е финансово стабилен, вариантът хостел е приемлив и изгоден. Освен това младите са значително по-авантюристично настроени от хора като мен. На тях не им пречи да спят до непознат, да се преобличат пред други непознати или да спят сред глъчка и хъркане. Младите са смели, понякога безразсъдни и винаги търсят нов вид преживявания. Колкото повече се замислям по темата, толкова повече се убеждавам, че в това отношение остарявам.

Не че хостелът няма своите финансови и социални предимства, но аз предпочитам да остана един ден по-малко, да платя някой и друг лев отгоре, но да се настаня на спокойствие и сам в хотел…

Google+ Comments