Една песен може да промени цялата ти кариера

Има стотици, ако не е хиляди изпълнители, за които се хващам на бас, че дори не сте чували. Те не са лоши музиканти, имат свои верни фенове, опитват се да пробият на световната сцена, но все нещо им пречи да успеят. Не са попаднали може би на онази песен, която ще промени цялостно кариерата им…

7167591_origО, има такива песни. Мога да ви дам примери от съвсем близкото минало и дори настояще. Хващам се на бас, че си спомняте песента Somebody that I used to know на Gotye. Тя събра над 600 млн. гледания в YouTube, но кажете ми честно, беше ли ви известен този изпълнител преди това? Знаете ли други негови песни? А, наясно ли сте, че първата му песен е записана още през 2001 г.? Gotye можеше да продължи да твори и да бъде слушан от ограничен брой хора, но международен успех пожъна едва през 2013-2014 година благодарение на един невероятно успешен хит.

А какво ще кажете за PSY и безспорния му успех с Gagnam style. Песента излезе през 2012 година, постепенно достигна над 2 млрд. гледания в YouTube и се превърна в най-слушаната в света? Дебютният албум на PSY е пуснат на пазара още през 2001 г, но се обзалагам, че нямаше да познавате този изпълнител, ако не беше знаете-коя-песен.

Има и дебютни групи или изпълнители, които уцелват десетката почти веднага. Едва ли сте забравили Lorde и песента й Royals. Всъщност първият студиен албум на изпълнителката излиза през 2013 г., а през 2012 г. тя един вид самоиздава и пуска за безплатно теглене първите си песни през SoundCloud. Днес, едва две години по-късно, Lorde е сред най-известните млади певици.

Ами групата Imagine Dragons? Тези момичета направо изригнаха още с първите си стъпки в музикалния бранш. Песента им Radioactive беше посрещната повече от добре с над 300 млн. гледания в YouTube. Дебютният им албум Night Visions е обявен за платинен в поне 7 страни и от личен опит мога да кажа, че е наистина добър – дори по-добър от втория им Smoke and Mirrors, който излезе съвсем наскоро.

Последно, но не и по важност ще спомена Ed Sheeran, който също е съвременен феномен и пример за бърз музикален успех. Както и Ariana Grande, и още малцина късметлии…

Google+ Comments