Нощ на Ангелите в Пловдив: когато доброто обединява хиляди сърца

Тази година имах удоволствието да присъствам на едно от най-вдъхновяващите събития, на които съм бил – благотворителния фестивал „Нощ на Ангелите“ в Пловдив. За пети пореден път това уникално събитие събра на едно място хиляди хора, които показаха, че добротата няма граници.

Фестивалът, който се проведе на 14-ти и 15-ти септември в зоната около Гребната база в Пловдив, не само привлече вниманието на хиляди хора, но и обедини усилията на някои от най-големите звезди в България в името на важни каузи. Концертите бяха грандиозни – на сцената се изявиха любимци като Димитър Рачков, Любо Киров, Миро и много други. А атмосферата? Тя беше магическа – съчетаваше емоция, добро настроение и усет за общност.

Но „Нощ на Ангелите“ не беше само за музика и забавления. Целият фестивал беше изпълнен с множество активности, подходящи за всички възрасти. Игри, работилници, спортни турнири – от плажен волейбол до пилатес – всичко беше подчинено на една цел: да се съберат средства за пет каузи, които имат нужда от нашата помощ. Денис, Мира и Антъни, както и двама млади родители – Деян и Калин, са хората, за които се борихме.

Особено ме впечатли духът на общност, който се усещаше навсякъде. Базарът, пълен с красиви ръчно изработени артикули, събра творци и компании, които дариха процент от своите продажби за каузите. Участниците в турнирите и тренировките също бяха изцяло обединени от мисията да помогнат.

На 17-ти септември, когато се отбелязва денят на Вярата, Надеждата и Любовта, фестивалът приключва с нова вълна доброта. Над 100 заведения в Пловдив и региона даряват процент от оборота си за каузите на фондацията, показвайки, че дори малките жестове имат голямо значение.

„Нощ на Ангелите“ ме остави с едно усещане: че когато хората се обединят за нещо добро, чудесата наистина се случват. Събитие, изпълнено с емоции, музика и много сърце, което напомня, че доброто е навсякъде около нас – просто трябва да го подкрепим.

Google+ Comments