Настолни игри за възрастни

141029102109-02-classic-board-games-horizontal-large-galleryПомните ли как като деца много обичахме да играем на различни игри? Най-разпространената беше “Не се сърди човече”, но имахме и много други. Хвърляхме зарове, местихме пионки, строяхме хотели. В зависимост от играта попадахме в капани, трапове, теглихме карти шанс и т.н. Беше забавно, нали? А защо да не го правим и като възрастни? Има достатъчно настолни игри, които са подходящи дори за пораснали деца като мен. Освен това е страхотен начин да се забавляваш и да прекараш приятно време с приятели или със семейството си.

Ще ви дам няколко предложения за настолни игри, които според мен са подходящи.

Най-напред монополи. Правят се сделки, въртят се пари, купуват се имоти или цели улици. Строят се сгради и т.н. Може да се играе от неограничен брой хора, стига да сте повече от двама. Освен това в почти всеки дом има по един монопол. А ако нямате, може да си свалите такъв като игра за компютър. Монополът е забавен начин да научиш децата си на първи стъпки в бизнеса и предприемчивостта.

Dixit е друга доста интересна игра, която препоръчвам. Вече е по-разпространена у нас, докато преди няколко години беше по-трудно да си я намериш. Тя се играе с най-малко трима души, но колкото повече сте, толкова по-интересно е. Раздават се карти, които нямат нищо с общо с тези за белот например. Картите на Dixit са изрисувани с всякакви странни, сюрреалистични изображения, чиято чел е да развихрят въображението ти. Няма да ви обяснявам правилата само ще кажа, че тази игра е за стимулиране на креативността и нестандартното мислене, като се осланя на принципа на асоциациите. Опитайте я 😉

Уно. Това също е игра с по-нестандартни карти. Тук не говорим за настолна игра, но също е забавно. Трябва ви специално тесте, раздават се по 8 карти първоначално и въпросът е да останеш без нито една в ръцете. Цялата игра действа на принципа “прецакай другарчето”, но именно това я прави забавна.

Скрабъл. Скрабълът е интересна интелектуална игра. Него може да играете от 2-ма до 4-ма души, но имайте предвид, че действието не е много бързо. Трябва да мислите и да умувате каква дума да напишете, за да спечелите най-много точки. Понякога минават по 5 мин. и повече, докато ви дойде редът дори да сте само с един опонент пред себе си.

А вие играете ли настолни игри понякога? Коя ви е любимата?

Google+ Comments