Sofia metal FEST за първа година

Ти да видиш на каква интересна новина попаднах днес! Да се чудиш как съм я пропуснал до сега (пляскам се по челото, докато пиша това).

Ето какво е голямото събитие, за което искам да ви споделя. В зала Универсиада в София на 9 и 10 април ще се проведе рок фест под названието SOFIA METAL FEST 2016. Това е първото издание на фестивала и дано да пожъне успех, за да не остане последното. Радвам се, когато се полагат основите на подобни инициативи.

Тази година групите са интересни, но лично аз не бих посочил някоя от тях като изпъкваща. Бих отишъл заради самата атмосфера и музиката, не заради някой изпълнител конкретно. Иначе феновете на рока ще могат да се насладят на концертите на:

kreator__ii_by_henrikackPARADISE LOST – британска банда, която често е определяна като метъл легенда. Аз съм им слушал това-онова, но честно казано с нищо не са се запечатели в съзнанието ми. Те ще закрият концерта вечерта на 9 април.
KREATOR – ще закрият програмата на феста на 10 април. Имат 30-годишна история и силно сценично присъствие (най-силното от групите участници!)
POWERWOLF – немска power metal група, от която честно казано нямам впечатления, но щом ще свирят у нас, би трябвало да са добри.
FINNTROLL – финландци! Какво друго ви трябва да знаете за тях!? 😉

Събитието ще е от типа “затворени врати”, а билети са били пусната в продажба още през декември. В момента са на цена от 120 лв, а през април ще се продават за 140 лв. Както на много други подобни събития лица под 18 г. ще се допускат само с придружител и попълнена декларация за съгласие.

Който е решил да ходи, мога само да му пожелая приятно прекарване. На останалите, е, може би това не е точно вашият стил музика 😉

Google+ Comments