Мини шоколадови вафли и други лесни почерпки

Дай на мъж да подреди масата, за да ти покаже как се прави! Казвам това и си представям как много жени надигат вой в знак на протест, но аз съм готов да защитя позицията си. Ние, мъжете, подхождаме много по-рационално и правим нещата по-лесни. Защото – нека си го кажем в прав текст – по-големи непукисти сме и по-малко се впрягаме.

Представете си например, че ви идват гости. Но не гости за вечеря, а по-скоро приятели, за да се видите, да поиграете карти, да пийнете бира и да гледате някой мач. Това си е непретенциозна обстановка, в която не е нужно да се правиш на изискан домакин. Не ти трябват красиви покривки, запалени свещи или прилежно сгънати салфетки. Не е нужно да готвиш 5 вида салати и основно ястие за целия китайски народ.

По мое мнение с веселата компания си подхожда весела храна. Ето какво може с лека ръка да предложите на своите гости без да си затормозявате живота с излишно готвене и суетене в кухнята…

mini shokoladovi vafli…печени ядки – фъстъци, бирени фъстъци, семки за чоплене, леблебия и т.н. – готови от мазагина;

…шоколадови вафли – режете всяка на 4-5 парчета или взимате готови мини вафли, като тези на Nestle Mura minis; може и някакви бисквити да изберете в зависимост от вкусовете на групата;

seasoned_snack_crackers_2…чипс – за предпочитане са най-любимите и комерсиални вариации, тези със сол и паприка. Добавете една купичка с чеснов и още някакъв сос и ще се превърнат в хита на вечерта. Веднъж взех начос чипс и го предложих със сос гуакамоле, хората останаха очаровани!

…пуканки – но само ако имате микровълнова, иначе е много играчка;

…солети и гризини – вечната класика; отваряте пакета и сипвате в чаша/купа;

…мезета – готови, нарязани от магазина са перфектният избор;

…моркови и кисели краставички на лентички – стават лесно и бързо, слагате ги в широка чаша и се превръщат в хита на вечерта;

…млечна салата – взимате от магазина 1 кг цедено кисело мляко или катък и 2 краставици; подправяте с малко сол, копър и чесън и имате страхотна млечна салата в достатъчно количество. Подхожда си на вкус с всичко изброено до момента.

…замразена пица – от онези готовите, които просто слагаш във фурната и след 15 мин. са изпечени; освен това е лесно да прибавиш добавки и всеки да си овкуси пицата, както му харесва.

Други предложения от рода на сандвичи, салати и скара са по-трудоемки и времеемки. Захващайте се с тях само ако има кандидат мераклия да ги прави. Иначе, докато гостите се забавляват, домакинът ще трябва да се занимава с храната и да изпусне част от купона.

Google+ Comments