Детската планета на Крисия на Евровизия за деца

След като срамно се оттеглихме от конкурсът за песен на Европа, изтъквайки редица причини, със затаен дъх очакваме неговия събрат – Детската евровизия ‘2014. Този път надеждата ни е в малката Крисия в изпълнение на песента “Детска планета” с акомпанимента на пианата на гениалните близнаци Ибрахим и Хасан.

Много са положителните коментари за песента. Много са и похвалите за изпълнението на малката Крисия. Разбира се, сред мненията се открояват и тези за произхода на близнаците, но е факт, че децата творят, учат и се развиват в България, свирят за България и ще участват в конкурса като българи. Нали това е идеята – да сме единни и да пропуснем думата дискриминация, когато се отнася за дейни, талантливи и трудолюбиви деца.. Деца – най-чистите и невинни души, лишени от омраза и завист. Това е и посланието на песента:

“Ще бъде детска планета – без глад и страх, и война.(…) Ще бъде детска планета – мир, любов и светлина. Ще бъде детска планета – най-красивата мечта”

Запленен съм от песента. Ще стискам палци на 15 ноември, когато ще се проведе европейският конкурс. Но дори и да не спечелят нашите деца, представянето им е повече от достойно.

Google+ Comments