Адвокат Янко Янев ми помогна след ПТП

Благодарение на адвокат Янко Янев успях да се справя със застрахователите и правата ми не бяха нарушени. Но нека започна историята от началото.

Решихме с група приятели да отидем до Букурещ за почивните дни. Знаехме, че пътят не е малко, но все пак се наехме да го пропътуваме с личния ми автомобил. Естествено аз шофирах през цялото врме. Отидохме в Букурещ и там наистина си изкарахме страхотно. Бях впечатлен от австрийското влияние в архитектурата им, от величествеността на църквите, грандоманщината на Чаушеску, огромният парламент и хилядите истории, които ме заливаха от всеки ъгъл.

Град, показващ странната комунистическата реалност, която е съществувала и в тази държава до 1989-а година. Показващ също старанието на управляващите да се възползват от европейския си статут и да създадат една по-добра среда за своите граждани, но съхранявайки историята си, независимо колко черен и неприятен е бил периодът за тях самите.

Почивката беше благодатна и тръгнахме от Букурещ весели и заредени с много нови впечатления. Минахме границата много бързо (за разлика от първия път, когато трябваше да влизаме в Румъния) и вече на българска територия на едно кръстовище друг лек автомобил ми отне предимството, а аз не можах да реагирам на време и се блъснахме. Ударът беше доста силен, но за щастие се разминахме само с натъртвания и уплаха. Но не мога да кажа същото за автомобила ми. Той се намираше във видимо окаяно състояние. Извикахме полиция, те изготвиха необходимите протоколи и ме насочиха към сервиз, където бързо ще могат да установят повредите. Изтеглиха колата до съответния сервиз, там ѝ направиха диагностика и констатираха, че ще трябва да се поправят много неща, за да може да функционира. И така прибирането ни от Русе беше затруднено. Обадих се на пътна помощ, за да могат да извозят автомобила ми до града, в който живея, а ние си купихме билети за автобус и поехме с него към дома.

Транспортните разходи бяха огромни. От сервиза в Русе ми издадоха документ за диагностиката, която бяха направили, и препоръките им. А когато си пристигнах у дома, направих ремонт на колата и с всичката документация отидох при застрахователите.

 

Изведнъж се оказа обаче, че съм направил всичко грешно и те няма как да покрият щетите, още по-малко транспорта на автомобила ми. Бях бесен! Наистина бесен! Защо си плащам полицата, ако когато имам нужда от тези пари, не мога да ги използвам? Толкова бесен бях, че се разкрещях на служителката, че ще си наема адвокат и ще им разкажа играта. Колкото и ядосан да се чувствах, докато изричах тези думи, точно това се случи.

Започнах да търся адвокати, които се занимават със застрахователни казуси. Тогава попаднах на името на адвокат Янко Янев. Свързах се с него и насрочихме среща. Той ме изслуша внимателно и с разбиране и каза, че ще направи всичко възможно по моя случай, така че да не бъда ощетен. И наистина, човекът си разбира от работата и ми помогна да получа това, за което имах законно право.

Google+ Comments