Василис Карас в Гранд Хотел Банско?

Който не е пил с приятели на гръцка музика и не е чел „Алексис Зорбас“(Зорба Гъркът) на Никос Казандзакис, малко е живял. Най-веселите ми спомени през  ’90-те са свързани точно с кръчмарски изяви по морето на фона на Василис Карас. Тогава се случваха цели чудеса – между четвърта и пета ракия придобивах и увереността, и уменията да изпълня „Fenomeno”и да поздравя цялото заведение(ако не бях доволен – барабар с майките им :)).

Истинска, мъжка, силна, качествена музика, на която можеш и да плачеш, и да се веселиш с цяло сърце! Нямам идея как го постигат гърците, слушал съм много музика през живота си, а не съм срещал нищо дори доближаващо се до гръцката. Но стига съм се отклонявал. Поводът за този материал е, че ме открехнаха, че легендата Василис Карас скоро отново ще гостува в България. Последно той беше у нас през септември миналата година в Слънчев Бряг, което на мен лично ми дойде прекалено далече.

До Банско обаче няма никакъв проблем да отида, певецът ще гостува в залата на Гранд Хотел Банско, макар датата все още да не е известна. Управителите на хотела Андон Атанасов и Паскал Дойчев са поканили Карас като част от дългосрочния си план да организират разнообразни събития в хотела с най-голямата ивент зала у нас. През декември там се проведе ММА турнир между България и Гърция, на който по една ирония тотално ги размазахме.

С част от компанията от преди години сме твърдо решени да си припомним онези „славни“ времена, да чуем любимеца си на живо и да се напием по мъжки като едно време. Та ако и вие сте фенове на Карас – гледайте да не го пропуснете 🙂

Google+ Comments