Патрисия Каас

kaasНеведнъж съм писал за звездите на френската музика и кино – защото при тях нещата обикновено вървят заедно. Днес ще разкажа за още една легенда на френската популярна музика – Патрисия Каас – има и повод, съвсем наскоро тя беше на турне в България и представи рецитал по песните на великата Едит Пиаф.

Родена през 1966 г. във френския град Форбаш в обикновено, голямо и задружно семейство, Патрисия от съвсем малка започва да се занимава с пеене. Още на осем, тя вече става лауреат на известен песенен конкурс, а на 13-годишна възраст подписва договор с немското кабаре Rumpelkammer, в което се изявява като певица почти седем години.

Звезният й час като за мнозина други френски изпълнители идва в легендарната зала “Олимпия”, където още при първото си появяване буквално е затрупана от дъжд от аплодисменти.

Не след дълго се появява и първият й сингъл Jalouse – винилова плоча, която е финансирана от нашумелия напоследък с данъчните си неволи актьор Жерар Депардийо.

1990 е звездната година в кариерата й – тогава тя издава и първия си албум Scene de vie, посрещнат изключително положително не само от публиката, но и от критиката. Съвсем естествено идва и първото й световно турне за представяне на албума и мигновеното й обявяване на световната музикална публика за талантливо продължение на традициите на Пиаф, Азнавур и Ив Монтан.

Следват и много силни роли в киното.

Днес Каас е не просто една от най-големите френски звезди, а и една от най-харизматичните личности в световния шоубизнес. Приписват й романтични връзки с едни от най-красивите актьори, между които Ален Делон, Джеръми Айрънс. За любопитните – истината от първо лице може да научите от автобиографията й, която вече е на българския книжен пазар.

 

Google+ Comments