Първи юли-и-и-и

Е, няма как в самото началото на юли в блога ми за музика да не драсна няколко реда за един от най-големите музикални празници през годината – Джулая морнинг. Макар че той отдавна е надхвърлил границите на чисто музикално събитие и се е превърнал в символ на свободата и отхвърлянето на всякакви норми и ограничения. А какво по-подходящо място за това, да се усетиш лек и независим, от морския бряг и от ширналата се пред теб необятна водна шир, и какво по-хубаво време от ранната юлска утрин и изгрева на слънцето, които винаги носят много надежди и обещания.

Разбира се, че и тази година по стара традиция стотици ще посрещнат деня на превърналите се вече в митични за меломаните скали на Камен бряг. Само че животът тече. И традициите лека-полека започват да се променят, появяват се нови идеи и в това няма нищо лошо – важното е да се пазят духът и смисълът, които те носят.

Новото тази година дойде от Тома, който, ако си спомняте преди две-три години безапелационно спечели един от музикалните реалити формати. Та той заедно с момчетата от бандата, с която свири от известно време, организира едно доста оригинално посрещане на деня – в планината, на Витоша – като забиха някои от най-здравите хардрок и метъл парчета на 70-те и 80-те години. Казват, преживяването било страхотно, и си струвало да се пробва. Това следващата година, разбира се. А докато чакаме да дойде това време,  ви предлагам да чуем невероятното изпълнение на Дейвид Байрън на песента, дала името на празника, както и да видим един изключителен клип – който представя компилация от най-силните му изпълнения на живо. Струва си да се види – можете да бъдете сигурни, а за чуването – дума да не става! 🙂

Google+ Comments