Цигов чарк – прекрасно място

wakeДнес ще се отклоня замалко от музиката и ще ви разкажа за невероятната почивка с приятели, която си направихме в Родопите. Доста рядко имам късмета да ходя в тази част на България – може да се каже, че тя е най-далечната от Варна. Но Родопите крият невиждани красоти и определено си заслужава човек да ги разгледа – въпреки че това би му отнело много, много време.

С приятели решихме да посетим един тридневен фестивал – WakeЪП, който се провеждаше на отворено небе и включваше музика от много и не толкова мейнстрийм стилове музика, със символичната входна такса от 20лв. на билет. Чудихме се отначало дали да отседнем в Града на Тепетата, но решихме да е някъде сред природата. И макар да е малко далечко, един приятел предложи да отидем някъде в Родопите сред природата. След известно търсене в Гугъл и проучване на възможности, избрахме едни хубави вили в Цигов чарк. Бяха малко далече от нашия фестивал, но още като видяхме снимките ни грабнаха и решихме, че ще отделим неделята специално да разгледаме района, язовир Батак, Беглика и други близки красоти. И така, резервирахме си места и пристигнахме в ранният петъчен следобед, а фестът вече бе започнал.

Бандите и сцените бяха невероятни, личеше си, че организаторите са се постарали максимално за това събитие, което се състои сред природата. Надявам се и че след края му са успели да почистят и да възстановят всичко на поляните както си е било.  Хората, които бяха на феста също не бяха типичните, а напротив – бяха млади, готини, красиво различни, весели. Радвам се, че се организират такива събития и че има публика, която да ги оцени.

И докато край Пловдив се забавлявах на максимален шум, в Цигов чарк всичко беше тихо и предразполагаше към спокойствие. Останахме очаровани от обслужването и условията във вилите, успяхме да се разходим и да се наснимаме по някои природни красоти на Родопа планина.

Това беше един от онези уикенди, които се случват рядко, често импровизирано, но се получават невероятни преживявания, които човек помни цял живот 🙂

 

Google+ Comments