Новогодишна програма

Всички очаквахме с нетърпение идването на новата година. Този път обаче я посрещнахме по малко по-различен начин – без шумни партита и пищни тоалети, но пък в уюта на дома. Може би и аз като много други българи се наслаждавах на вечерта с най-близките и с новогодишните програми на телевизиите.

Не ми се искаше да започва 2021-ва с негативен материал и затова този няма да е точно такъв. Може би ще е по-скоро лека критика с надграждане. Всичко започна от btv, които бяха избрали за свои водещи едни от младите и обещаващи лицата телевизията. Това, разбира се, е похвално и звучи настина модернистично. Но на практика не бе така. Колкото и новият водещ на вечерното шоу да се опитва да иронизира поп-фолк изпълнителите у нас, може би не бе редно да кани цели четири от тях в програмата. И точно те да я открият.

По конкурентната им частна телевизия положението не бе особено по-различно. Една идея по-премерени, залагащи да супер хитът им „Маскираният певец“, те постигнаха някакъв баланс – по малко за всички. Но някак си не носиха празничният дух, а се усещаше хладнината на зала без публика и на сглобени елемент, носещи леко тъжен заряд. Не бе непоносимо, а по-скоро нещо фоново. Филмът след това няма да коментирам, защото изобщо не му бе там мястото.

Най-добрата и празнична програма осъществиха от Националната телевизия. Телевизионният спектакъл „Новогодишна щръклица“ бе едновременно толкова стар, но и модерен. Някак се получи като ретроспекция на всичко, през което сме преминали през годините. Духът се запази и със следващото предаване и така чак до последните секунди на старата година.

Това е лично мое мнение и не искам да натоварвам никого с него. Но все пак ще ми бъде любопитно да разбера вие на коя програма се доверихте в новогодишната нощ.

Google+ Comments