Сънища и хора

Често сънищата ни са обект на множество действия с различни герои. Понякога са радостни, друг път тъжни, а трети – направо страшни. След като се събудим, започваме да разсъждаваме защото са ни се присънили точни тези случки и те са били обвързани с конкретни хора. Понякога дори се колебаем дали не е нещо пророческо, или по-скоро е плод на нашето подсъзнание.

За изследователите сънищата все още са мистерия и никъде няма конкретна информация как точно се провокират. Но преди да прибързваме с изводите и да се настройваме, че даден сън носи нещастие или щастие, трябва да се запитаме дали нещо не е провокирало проявата му. В повечето случай в резултат на силни емоции или стрес се преживяват дадени ситуации отново и отново, дори и в сънищата.

Според едно от проучванията, което прочетох, винаги сънуваме лица на хора, които сме виждали. Точно затова е изключително странно да се събудиш на сутринта и да се сетиш, че твой приятел, роднина, съперник, враг или просто човекът, който вчера си видял по улицата, присъства в съня ти.

Има няколко въпроса обаче, които могат да ни помогнат да разберем малко по-добре защо сме сънували определен човек. А те са: името на този човек има ли някакво специално значение за нас; на колко години е човекът в нашият сън; какви отношения имаме или сме имали с него; как се чувства личността ни в момента преди на заспим?

Също трябва да се запитаме: каква професия или какво прави този човек в живота; коя е най-специалната или особената му характеристика; какво нпочувствахе, когато го видяхме в съня си?

Отговорите на тези въпроси определено ще ни помогнат да разясним сами на себе си какво се случва в подсъзнанието и чувствата ни. Така ще достигнем и до извода защо точно този човек ни се е присънил.

Google+ Comments