Нетипичното Европейско по футбол

Въпреки че мина година, откакто трябваше действително да се случи, сега вече Европа е футбол. Дългочаканото събитие от футболните запалянковци е вече факт и изглежда обещаващо, дори и без националния ни отбор. Аз обаче се заплених не толкова от това, което се случва на терена, а от всичко останало извън него.

Първият значим случай, който преобърна играта и ни показа как да бъдем хора, е припадъкът на Кристиан Ериксен. Благодарение на мигновената помощ на неговите съотборници, на медицинския екип и чрез моралната подкрепа от феновете на стадиона, се оказа, че футболистът се е спасил от инфаркт. В момента е наред и се възстановява.

Последва и нов инцидент. От стадиона „Уембли“ падна запалянко от балкона. За щастие, всичко е наред. Но серията от подобни неприятни случки продължи. В Санкт Петербург в двубоя Полша и Словакия на друг фен ми е станало лошо. Той е припаднал и откаран с линейка. И всички тези нещастия в рамките само на няколко мача – няма как да не си помисля, че нещо му има на това Европейско.

Но ще сложа край на неприятните случки и ще завърша с нещо малко по-разведряващо. На една от пресконференциите Кристиано Роналдо премахна бутилките кока-кола от масата си и каза, че пие вода. Този жест към един от най-големите спонсори на това първенство по футбол , а пък и не само, взриви медиите. Накрая резултатът бе сериозен спад в акциите на компанията.

А още по-интересното е, че и други футболисти последваха примера на Роналдо. Те обаче махаха бира, тъй като е в противоречие с религията им. Други пък просто се шегуваха и разместваха нарочно бутилките. Все пак трябва всяка ситуация да се обръща и от забавната ѝ страна.

Не знам какъв ще е развоят на финала на Европейското по футбол, но определено има с какво друго да го запомним.

Google+ Comments