Лекция номер 3, 2 или 1

Един от любимите ми български съвременни творци е Камен Донев. Прекланям се пред гения на неговите идеи, на смеха, на креативността, на театъра. Явно това не е само мое мнение, актьорът и режисьор, вече не малко пъти пълни НДК и Арена „Армеец“ с моноспектаклите си. От това по-голямо доказателство за стойността на създаваното, здраве му кажи.

И тъй като и аз съм от онези луди фенове, които само чакат нещо ново да се появи, нямах търпение за следващата Лекция на Камен Донев. В неговото творчество тя ще е трета, като преди това има за Всеобщата просвета и Народното творчество. Ето, че чакането ми се увенча с успех, защото в началото на юни бе премиера на Лекция 3 за Силата на словото.

Тук очакванията ми бяха много високи, защото предните негови спектакли съм ги гледал по няколко пъти. Но честно да ви кажа, останах леко разочарован. Първо, защото в Античния театър в Пловдив, където се провеждаше представлението, нямаше кой знае каква организация на местата. Все пак е пандемия, а горните редове бяхме натъпкани като рибки.

Цялата лекция бе с продължителност около 3 часа и половина. Което предвид метеорологичните условия и начина ни на сядане, бе доста. Имаше смях, имаше хора, имаше и дълбока истина. Но някак нещата като че ли ми бяха преповтаряне от предните Лекции. Това все пак е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.

Точно затова препоръчвам на всички любители на съвременния театър да се впуснат в това ново начинание на Камен Донев и лично да го оценят. Би ми било изключително любопитно да комуникирам с други привърженици и да разбера тяхното мнение за новото представление. Защото може и аз да съм изпуснал същината.

Google+ Comments