Може ли Вип Брадър да тласне музикална кариера

vipОбикновено във всеки сезон на воайорското вип шоу има поне по един музикант, който е там не само заради хонорара, но и заради рекламата, която безспорно правят подобни формати. В новия сезон на виповете обаче прави впечатление засиленото музикално присъствие – като се започне от Йоана, която навремето имаше доста бурна, но не особено продължителна кариера, мине се през вечната Ирина Флорин и се стигне до младата и обещаваща певица – дъщеря на социоложката Мира Радева. Ясно е, че всяки от тях е там с определена цел – Йоана, тя си го каза и в прав текст, да възвърне старата си слава. Ирина, вероятно за да напомни за себе си. А Ани – да даде тласък на кариерата си и да бъде забелязана в родината си, тъй като досега се е изявявала основно зад Океана, където е и учила джазово пеене.

От пиар гледна точка едно такова участие на пръв поглед изглежда добро решение. Дали наистина е така и най-важното дали е толкова безопасно. Отговорите винаги се крият в историята. А те са, че подобно участие не само може да няма положителен ефект, а може за месец да срине имидж и публично присъствие, градено с години. Спомнете си злополучното участие на Галя от Каризма преди няколко години, което, освен че стана повод за разпадането на може би най-успешния дует в българската поп музика, провали тотално и соловата й кариера.

Така че на кандидатите за възвръщане на стара известност и за получаване на нова бих казала да стъпват като в минно поле. Защото тези формати са точно това. А от минното поле без поражения излизат само опитните играчи  или късметлиите.

 

Google+ Comments