Фитнес инструктор за пример

Имам един приятел на име Христо, който е заклет фитнес маниак. Ходи в залата редовно вече от няколко години и е научил по нещо за всеки човек там. Постоянно ме засипва с толкова истории, че вече се чувствам все едно аз самият ходя да блъскам и общувам с тези хора.

Силно впечатление ми направи историята за един фитнес инструктор, но да ви кажа честно, не му запомних името. С какво е по-специален от останалите, ли? Едва ли ще се изненадате, ако ви кажа, че има мускулите на младия Арнолд Шварценегер и тялото на културист, който всеки момент може да бъде провъзгласен за новия Мистър Мускул.

42Това се очаква от един фитнес инструктор, както се очаква и да бъде повече от запознат с храната и нейното въздействие върху телата ни. Все пак, когато си наемаме фитнес инструктор, искаме той да ни изготви и хранителен режим, чрез който да постигнем набелязаните си цели по-лесно, бързо и здравословно.

Този, за когото ми разказва Христо, е повече от навътре в темата. До такава степен се е усъвършенствал, че всъщност вече изучава химичните процеси в телата ни и усвояването на хранителните добавки, как ни влияят, как ни се отазяват, как могат да ни навредят и какво всъщност се случва в телата ни при прием на добавки. Това вече се казва да си експерт! Изчел е какви ли не книги по химия и явно се усъвършенства всеки ден още и още. Тук нещата не опират само до помпане, прием на протеини и напрягане на отделни мускулни групи всеки път. Става дума за наука и знания. Евала на човека дано има повече като него в бъдеще.

Google+ Comments