Дигитална грижа за домашни любимци

Технологии в ръцете ни, технологии навън, технологии и у дома. Време е да превземат и още един сектор – това е този за отглеждане на домашните любимци. И си мислите какво ли може да се измисли за тях и в каква посока. Сега ще ви споделя моите открития.

Първото технологично въведение, което ме шокира, бе за модерна котешка тоалетна. Тя се свързва с мобилно приложение и показва колко пъти животното е било до тоалетна, по колко като грамаж е изкарало и подобни. Заедно с това не позволява разпиляване на пълнежа, ароматизира се и се самопочиства. Сигурно се питат за какво на един стопанин ще му е необходимо колко често котката му ходи до тоалетната. От опит казвам, че така много по-лесно могат да се хванат в ранен статии проблеми с пикочния мехур например.

Следващото дигитално откритие е за грижа на кучета. То е под формата на умен нашийник и се произвежда от българска фирма. Чрез него може да се следи местоположението на животното и да се въвеждат безопасни граници, напускането на които веднага известява. Също нашийникът може да следи за килограми, движение, изразходване на енергия, прием на храна и още подобни параметри. Има опции за въвеждане на порода и години и по този начин прави статистики за здравословното състояние на кучето.

Мисля, че тези технологични решения биха били от полза на много любители на домашните животни. Със сигурност има и други ефективни джаджи, които може да споделите като коментар. Аз също ще се опитам да открия нови и защо не да продължа темата.

Google+ Comments