Топ бизнес книгите ми за 2021

Към края на годината е време за равносметка. Тя трябва да е както в личен и личностен план, така и в професионален. Точно сега е моментът за поставяне на нови цели, които да се достигнат през следващите 12 месеца. Но ако още нямате конкретна посока на развитие, то може да изследвате различни сфери. Тъй като смяната на работа е трудна задача, може да започнете с „опипване на почвата“ чрез някоя и друга книга. А в текста по-надолу ви споделям моите топ бизнес четива за изминалата година.

Аз съм на мнение, че винаги трябва човек да се обогатява и надгражда себе си. А това често се случва чрез споделения опит от други, вече минали по пътя. Затова за стартиращите собствен бизнес бих препоръчал “Бeз пpaвилa”. Униĸaлнaтa ĸyлтypa нa Nеtflіх с автори Pийд Xeйcтингc и Epин Maйep. В четивото се споделят добри практики на стрийминг компанията. Те са изключително прости, но за мен са трудни за прилагане. Въпреки това запознаването и стремежът към тях дават добри резултати.

В тази насока, но вече погледнато от малко по-креативната страна, която включва и работата в екип, е книга на Eйми Уoлъc и Eд Kaтмeл. Тя носи името “Kopпopaция нa гeниитe – кaĸ дa yпpaвлявaтe eĸип oт ĸpeaтивни xоpa”. В съдържанието ѝ е упоменато как е устроена небезизвестната компания Pixar. Примерите там са толкова христоматийни, че критиците дори я определят като “настолна книга” за мениджъри. А моето мнение е, че наистина е изключително полезна.

Като за начало смятам, че тези две книги са достатъчни. Написаното там е много и смислено и приложено, ще е повече от 10 други книги. Надявам се и за вас да е полезно и да ви помогне в кариерното и бизнес развитие. А ако ви е било и интересно, обещавам, че следващата година ще споделям повече за бизнес четивата си.

Google+ Comments