Как да спазим новогодишните си обещания

Няма как да сте стартирали 2022 и да не сте си поставили поне една цел, която искате да постигнете. Може този процес да не се е случил точно в 00:00 часа, но съм сигурен, че все пак сте се замисляли. Ала едно е да имаш желание и стремеж, а съвсем друго е да го изпълниш и постигнеш. Затова днес в блога прочетете точно това – как да спазим новогодишните си обещания.

Изходната ви точка винаги трябва да е какво и как искате. Преценете добре възможностите си и времето, с което разполагате. Не искайте невъзможни неща, защото накрая ще сте супер разочаровани. Нека бъде нещо постижимо, което изисква усилия от ваша страна. Все пак трябва да сте мотивирани и догодина да си поставите нова цел, която да изпълните и да се чувствате удовлетворени.

Следващо важно условие е да проявите характер. Това означава да не се отказвате, когато е станало трудно. Напротив, точно тогава трябва да настъпите газта и да дадете максимално много от себе си. В такива моменти дори да не се получат нещата, то поне ще изпитате чувство на отдаденост, както се казва – съвестта ви ще бъде чиста и спокойна.

Финалът трябва да е в равносметката. Да, може да не сте достигнали целта си, но може и да ви е отвела по много други пътища. Самото пътуване, усилията, които сте положили, уроците, които сте научили, те са много по-ценни. Затова в края на годината може да направите кратък мислен анализ на пътя си и да изведете изводите за следващите 12 месеца. И така да си поставите ново новогодишно обещание.

Завършвам и с мотивацията, че изпълнението на поставеното е винаги свързано със силата на личността. Така че пуснете вашата в действие и се насладете на живота, който ви очаква. Без значение дали сте го планирали, или не.

Google+ Comments