Нова българска златна монета

За всички колекционери, ценители и за тези, които искат да направя прилична инвестиция – БНБ пуска в обръщение нова монета. Тя е напълно златна и е с лика на Паисий Хилендарски. Както може да се досетите е еквивалент на 2 лева, но всъщност стойността ѝ е доста повече – 3755 лева.

На пазара ще бъдат пуснати около 4 хил. монети. С тях ще може да се сдобиете в офисите на БНТ. Също и в клоновете нa Бaнĸa ДCK и Πъpвa инвecтициoннa бaнĸa. Лимитираната монета може да вземете още от Paйфaйзeнбaнĸ, Teĸcим Бaнĸ и Цeнтpaлнa ĸooпepaтивнa бaнĸa.

Възпоменателната монета ще може да закупите само в рамките на няколко дни – 27-29 юни и трябва да сте пълнолетни. Ако си мислите, че това ще са просто почти 4 хил. лева, дадени напразно, то представете си след няколко години или десетилетия каква ще бъде нейната стойност. Тя няма да падне под тези пари, а статистиката е да се увеличава.

Аз следя подобни уведомления от БНБ, защото искам да се сдобия с колекционерска монета. Дори и да не намеря скоро вариант, от който да изкарам повече пари от нея, то смятам да я оставя в рода. По този начин ще оставя добро завещание на семейството си и някой ден за тях може да струва хиляди, хиляди левове. А и сантименталната стойност няма да е малка.

Google+ Comments