Чудото, наречено “тиймбилдинг”

Случвало ли ви се е да работите дълго време в една фирма, да имате определение служебни взаимоотношения с колегите и в един момент да отидете на така наречените тиймбилдинги? Тогава наистина придобивате съвсем различна представа за хората, с които работите.

От гледна точка на управлението на човешките ресурси, този тип събирания играят много важна роля за сплотяването на колектива. По този начин виждаш хората,  с които работиш в неформална среда и успявате да се забавлявате заедно. По този начин на подсъзнателно и психологично ниво, започвате да разчитате повече един на друг. Започвате да имате свои вътрешни истории и шеги, които да си разбирате само вие. С времето продължавате да се сещате за тези моменти и това се явява като повод за усмивка.

Колкото повече такива моменти имате с колегите си, толкова по-близки и доверени ги чувствате, а от друга страна започвате да се чувствате като част от дадена общност. Това е особено важно, тъй като стои в основата на нуждите на всяко едно човешко същество, за да се чувства добре. Това е един от основните фактори в избора на работно място, дори. Много хора биха пренебрегнали по-високата работна заплата, за да са на място и с хора, които наистина харесват, уважават и сред които се чувстват добре.

А вие какво бихте избрали – високо заплащане, или място, на което се чувствате като у дома си?

Google+ Comments