Защо жените гледат кулинарни предавания

Един въпрос ме мъчи днес и все още съм в търсене на неговия отговор: Защо жените гледат толкова кулинарни предавания…

evento-cooking-show-orio-center-800x460Аз лично не виждам нищо кой знае колко интересно в този вид ТВ продукции. Колкото пъти съм се заглеждал, готвачите винаги използват разни странни съставки, които или не съм чувал въобще, или не съм използвал. Да не говорим за онези странни чери домати, които ги намират в оранжеви и лилави цветови! Ами, твърде ми е странно на мен… И откъде, ако може да попитам, се предполага, че ще мога да взема по една червена, зелена и жълта чушка. Аз ги купувам все едноцветни и не мисля, че това е повод за притеснение. Ами онези странни шушулки с ванилия и клечките канела? Ами многото и различни тигани и тенджери, печки, фурни и всичко, което използват? Не, съжалявам, непосилно ми е да го възприема като нещо нормално.

Та, скъпи дами, много ще съм ви благодарен, ако някоя от вас ми сподели защо с часове наред гледате как някой готви на телевизора пред вас. Кое ви е толкова интересно?

Ако търсите нова рецепта, която да изпробвате, потърсете такава в интернет. Там има предостатъчно предложения. Четат се за по 2-3 минути и не е нужно да седите половин час пред телевизора, за да видите как се приготвя това или онова. Освен това ми се струва, че именно онлайн рецептите са някак си по-лесни за приготвяне и не толкова претенциозни. Но това, разбира се, е лично мнение…

Въпросът ми обаче остава: кое е толкова интересното на кулинарните предавания…

Google+ Comments