Хубавото българско сирене на Lacrima – това е тайната съставка на перфектната пица

Защо точно краве сиренето е тайната съставка на най-вкусната пица и защо да е на Lacrima? Ще разберете. Просто имайте малко търпение.

Първо, кажете ми, сещате ли се за онези малки закътани местенца, които са характерни за всеки град? Там е уютно и приятно, има страхотна храна и винаги ги посещаваш с удоволствие. Това място може да е някое квартално кафенце, ресторант, парк или каквото друго се сещате. Може би там правят най-хубавите пържени картофи в града. Може би бирата е най-евтина. Или пък шоколадовото суфле е най-сладкото на десетки километри диаметър… вярвам, че всеки от нас се сеща за поне едно подобно заведение.

Преди време имаше подобна пицария в моя град, която за съжаление затвори преди няколко години. Приготвяха пиците на място, печаха ги на пещ и ставаха невероятно вкусни. Продаваха ги на парче на принципа на бързата кухня. Имаше също и места, където да седнеш и да хапнеш спокойно, стига да искаш. Всеки път, когато ходех в тази пицария, имах чувството, че пиците са по-вкусни, отколкото са тези в скъпите и луксозни заведения. Естествено, имах си една любима пица, която поръчвах винаги, когато е налична. Тестото месеха на място и го покриваха го с много и вкусен доматен сок. Върху него нареждаха парченца червена шушка, пушено сирене, кашкавал, прошуто, маслини и подправки. Черешката на тортата обаче беше поръсеното краве сирене накраlacrima-pizzaя. Представете си тази апетитна пица, която ви описах, току що извадена от пещта и докато е още топла, поръсвате отгоре й натрошено краве сирене. То леко се разтапя от топлината, става по-кремообразно и попива от аромата на другите съставки. Ненадминат вкус!

… който аз наскоро се опитах да повторя. Направих домашна пица по спомен от онова любимо местенце, по което ненадейно ме налегна носталгията. Знаех, че няма как да направя същия кулинарен шедьовър, който толкова обичах, но все пак реших да опитам. Може би най-големият ми недостатък е, че нямах домашно тесто, а купих готов блат за пица от тези замразените, които са във фризерите на големите супермаркети. Е, как да постъпиш, когато нямаш алтернатива? Работиш с наличните съставки. Аз разполагах с този блат, буркан с доматено пюре, сирене и кашкавал на фирма Lacrima, малко черни маслини, пушено пуешко филе и една червена чушка.

Смея да кажа, че пицата ми се получи горе-долу, но най-вкусно определено беше краве сиренето накрая. Може би защото е единственото нещо, което знаех как и кога точно се прибавя. С всичко останало ми се наложи да импровизирам и определено имаше какво още да се желае. Твърдението ми обаче се затвърди. Тайната съставка към всяка апетитна пица е в сиренето накрая! Не знам какво слагаха едно време в онази малка пицария, но това на Lacrima, което аз използвах, свърши същата перфектна работа.

Google+ Comments