Защо Ариана Гранде си татуира пчела?

Едва ли е останал човек, който да не е разбрал за трагичния случай по време на концерта на Ариана Гранде в Манчестър преди броени дни. Събитията бяха повече от потресаващи и аз, като човек, който обича музиката, приемам случилото се почти лично.

Отправям своите адмирации към певицата Ариана Гранде за смелостта да направи още един концерт в Манчестър и още по-големи адмирации за благотворителната му насоченост. Дълбоко вярвам, че трагедии като сполетялата англичаните се преживяват по-леко, когато се подкрепяме повече и показваме съчувствие. Не бива да си затваряме очите за чуждата болка и трагедия. Трябва да подаваме ръка на хората, които са в нужда. И трябва да сме съпричастни, когато нещо лошо се случи без значение в кой край на света и колко далеч от нас.

Именно заради своята съпричастност Ариана Гранде и нейният екип си татуираха всеки по една пчела на тялото.

Защо пчела ли?

Защото това е символът на град Манчестър. Само догадките могат да кажат поради каква причина именно това крилато насекомо са избрали някогашните британци. Може би защото трудолюбивата пчела е сравнявана със старите работници от текстилните фабрики в града. И те така се трудили от сутрин до здрач и превивали гръб до неумора. Това се случило по времето на Индустриалната революция, но символът останал и до днес.

Google+ Comments