Z срещу миленеумите

Борбата на поколенията винаги е била актуална. Аз като част от милениумите, виждам разликите със Z , които вече успешно навлизат на пазара на труда. Вече имам по-голям досег с тях и определено мога да изкажа тезата, че въпреки че заедно изграждаме новия свят, имаме големи различия.

Тъй като намесих работата, няма как да не започна от доказването именно оттук. Самото Z поколение има силно изразена гражданска позиция и затова за тях работното място е и нещо повече. Те искат то да е максимално близо да разбиранията им за живота и да е продължение на приятелската среда. Докато пък ние миленумите определяме работата като нещо важно, към което трябва да сме сериозни и да не смесваме с личното.

Въпреки че и двете поколения сме основни потребители на интернет, тук отново имаме различно възприятие и прагматика на използване. Новите потребители са за социалните мрежи, но предпочитат TikTok и Instagram . Те са за платформи, които им дават възможности да експериментират, да стават известни и бързо да се разпространяват. А ние по-старите залагаме на добре познатия Facebook, чрез който може да пишем и добавяме снимки.

Няма как да се пропусне и модният момент. Прическите, дрехите, обувките, поведението – определено тук се различаваме много. Милениумите носим дънки с нормална талия, които са скини. Често косите ни са на път на една страна и имаме обувки за всеки повод. При Z пък джинсите са широки, комбинирани с ризи и тениски, което ги прави перфектни както за кафе с приятели, така и за по-официални поводи. Техните коси са подравнени и с равен път.

Списъкът може да продължи до безкрай. Но не бива да забравяме, че тези правила не важат за всички представители, защото разликата от човек до човек е голяма. И само накрая за бонус ще напиша, че този текст едва ли ще достигне до Z, защото не са по блоговете, а по комуникацията с глас и визия. Има ли нещо вярно, как мислите?

Google+ Comments