Трябва ви вайб мениджър

Вайб мениджър е новата позиция в големите корпорации, които работят основно с миленуми. От по-малки фирми може да се делегират задачите на някой с подобни качества, но честно казано идеята ще ви хареса и ще наемат подобна личност. А ето и повече информация какво представлява.

Писал съм много по темата, че вече талантливите служители искат не само висока заплата, но и социални придобивки. Заедно с тях обаче са важни атмосферата, работното място и комуникацията с колегите. Точно тук се появява вайб мениджърът, чиято мисия е да отговаря за добрата атмосфера в офиса.

Задачите на тази нова професия са няколко. Първоначално трябва да помисли как най-добре да организира средата за работа. Това може да включва отворени пространства или пък подредба на бюрата, интериор и цялостната визия на офиса. Идеята е, че всеки човек, който влезе, трябва да бъде вдъхновен и да се почувства уютно или поне релаксиращо.

Следващата задача на вайб мениджъра е да осигури игри или пък напитки в офиса. Тяхната цел е да разведряват служителите и да им помагат да разчупят ледовете помежду си. По този начин ще се улесни комуникацията и ще се създадат моменти на смях, които да сближат колегите.

Последната основна мисия на вайб мениджъра е да организира мероприятия като рождени дни, тиймбилдинги и обучения, които да сплотяват колектива. Това включва да се обръща внимание на тяхната уникалност, която да накара служителите да излязат от зоната си на комфорт и да покажат истинската си същност.

На мен много ми допада тази нова професия и мисля, че е надграждане над просто HR, който наема хора и ги мотивира. Тук говорим за забавен, креативен начин да създаваш щастие и добро. А това не е ли супер яка работа?

Google+ Comments