Свободата от писането с малки букви

Здравейте! Днес се включвам в блога с един експеримент. Искам да ви предизвикам да забравите за някои правописни правила (ако сте ги знаели някога :D) и да дадете свобода на мислите си. За какво ви говоря – ами прочетете следващите редове и се пробвайте.

За мен, като автор на текстове, е важно те да бъдат написани правилни, грамотно, интересно и коректно. Понякога целият този процес ми отнема страшно много време и затова се получава, че някои месеци пропускам да публикувам статия. Но оказа се, че върлува нова тенденция, която обещава, че ще улесни писането, като помогне на естествения поток на мисли.

Тя се заражда в социалната мрежа Twitter от може би около година. Новостта включва създаване на съдържание за постове, което не е обвързано с пунктуационната норма за главни букви. Това означава, че всяко изречение не започва с голяма буква, а с малка. Погледнато цялостно, е текст, който е абсолютно равен за окото. Но пък създателите на тази тенденция и практикуващите я, твърдят, че по този начин мисълта им върви по-гладко и се дава повече смисъл на текста. Причината е, че се освобождава съзнанието от нормите при писане и така се отваря цяла нова сфера на разсъждения.

Аз също реших да направя този експеримент и много ми се искаше същият този материал, който четете сега, да е създаден по новата тенденция. Уви, явно аз не мога да се освободя от нормата и се движа в рамката си. Но въпреки това ще продължавам да опитвам да се пречупя и може би някой ден да публикувам нещо различно. В тази връзка ще ми бъде полезно да споделите дали вие бихте чели текстове само с малки букви?

Google+ Comments