Намери твоите хора

И в работата, и в живота, за да бъдем напълно себе си и да разкриваме нови свои черти, трябва да сме обградени от правилните хора. Това може би е една от най-трудните социални задачи. Но изпълним ли я, то несъмнено ни чакат успехи и щастие. Въпросът е как да намерим „нашите“ си хора?

Някои от вас сигурно са извадили късмет. Това ще рече още от детските си години са открили своите съмишленици в белите и приключенията. Това са най-трайните и хубави приятелства, пазете ги! Други може би са ги намерили в училище, университета и на работното място. Но това е един малък процент от хора. Доста често се случва по-голямата част около нас да не споделят същите интереси и да се чувстваме не на мястото си.

Аз също открих моята среда и моите хора и то не къде да е, а онлайн. Да, това е точно тук, в блога. Споделяйки лични преживявания, мисли и виждане за живота, без ограничения, успях да разбера, че не съм сам в съжденията си. Тук мога да бъда себе си и да изказвам мненията си. А най-хубавото е, че всеки, който го чете, влиза в комуникация с мен и в повечето случаи е градивна и позитивна.

Така че от моя личен опит, мога да споделя, че създаването на пространство, дори и онлайн, прави възможно откриването на себеподобни. Всички знаем, че мрежата е необятна и интересни подробности дебнат отвсякъде. А вероятността да срещнеш някой като теб е огромна.

Сега е ред да ви попита вие как изграждате средата си? Къде намирате хората, близки по мироглед до вашия?

Google+ Comments