Трябва ли да публикуваме ежедневно в социалните мрежи

Social-Media-Guidelines-For-Business-Think-Before-You-PostЗвучи като екзистенциален въпрос, нали? Колко често и всеки ден ли е необходимо да публикуваме в социалните мрежи, или може и по-рядко? В крайна сметка всеки от нас, дори банкерите, имаме профил в една, две, три или повече социални платформи и вероятно ги поддържаме редовно.

По мое мнение отговорът на въпроса от заглавието е, “Не”. Не е необходимо да публикуваме редовно и дори не е желателно да го правим. Ако прекарате малко повече време в социалките и прегледате няколко лични и корпоративни страници, ще забележите, че много малко хора са чак толкова редовни. Защо ли? Защото трудно може да се намери достатъчно интересна информация, която да е подходяща за публикуване.

Случайно попаднах и на този акроним на думата think (от англ. ез. “мисля”), който ми се струва доста подходящ относно настоящата тема. Той показва полезен, лесно запомнящ се и доста хитър съвет за всички, които публикуват или споделят нещо онлайн. Преди да постнете дадена информация, помислете дали тя е: достоверна, полезна, вдъхновяваща, необходима и дали е любезно написана. Аз бих добавил още нещо към изброените – уверете се, че сте свели правописните и пунктуационните си грешки до минимум. Прекалено много гафове се допускат в Интернет и ако вие самите можете да ги направите един по-малко, би било чудесно.

Google+ Comments