Просто най-добрата

Преди повече от 70 години в малкото американско градче Нат Буш, в щата Тенеси, на бял свят се появява Анна Мей Бълок – днес световноизвестна като Тина Търнър. Първата й сцена стават нощните клубове в родния й град. Но едва ли тогава някой е предполагал, че това момиче съвсем скоро ще стане жива легенда. Носителка на осем премии Грами, обявена за  най-успешната рок изпълнителка на всички времена и кралица на рокендрола, днес, петдесет години след началото на кариерата си, певицата се появява по абсолютно същия начин на сцената – в минипола. И неслучайно – краката й са признати за едни от най-красивите в световния шоубизнес.

Тина Търнър е уникална личност в света на музиката, тя има милиони поклонници от всички възрасти. Успехът я настига малко късно, но за сметка на това пък какъв успех!

Когато е на 17 години Анна попада в един нощен клуб, където същата вечер пее групата The Kings of Rhythm – китарист на бандата е Айк Търнър.

Шанс за младата певица. Малко след това тя става вокалистка на формацията и съпруга на Айк, а по-късно – водеща певица на новосформираната група на китариста. Именно от това време датира артистичният й псевдоним.

Доволно бързо The Ike & Tina Turner Revue стават достатъчно популярни, за да се отправят на турне. Айк обаче, разбирайки, че вокалните данни на Тина могат да заработят доста пари, я заставя да работи буквално ден и нощ. При това тя често се появява на сцената с наранявания по лицето.

Revue гастролирали повече от 270 дни в годината, но въпреки тази свръхпроизводителност мечтата на Ike за хит не се сбъдва. Докато на творческия им път не се появява човек на име Фил Спектър. Той решава да запише плоча с Tina Turner и така в началото на 1966 година е готова песента River Deep Mountain Hight. В американските класации тя достига едва до 88 място, но за сметка на това в британските заема зашеметяващото трето място. Първа изненада – певицата съвсем не очаквала, че успехът ще дойде от чужбина. И втората – изключително нашумелите точно по това време Rolling Stones я канят да участва в турнето им. Именно по време на това турне се случва и знаменателната среща на вокалистката с гадателка, която й предсказва световна слава. Историята мълчи за това дали наистина гадателката е била добра, или просто е накарала Тина да повярва в себе си. Но фактите са факти – почти петдесет години след това всички я определят просто като THE BEST.

Google+ Comments