Подобрява ли се поп музиката ни?

Както вероятно вече знаете, винаги съм харесвал много българската музика – може би основно по-старата, с която съм израстнал – Сигнал, Щурците, Лили Иванова, но пък и тази, която се произвежда днес. Харесват ми много Миро, Графа, Любо, Орлин Павлов – не ми харесват Криско, 100 Кила и други такива лигави индивиди.

Чалгата също изобщо не харесвам и съм направо потресен от факта, че държавата ще стимулира с държавни и европейски пари Планета Пайнер – става въпрос за близо два милиона лева от тримилионен проект. Мисля, че тази музика (голяма част от нея не заслужава да се нарече така), действа още по-деградивно на обществото ни. Да, пълни нощните клубове, но забавлението на хората там е отново доста примитивно.

Напук на това, напоследък в тази насока нещата сякаш се подобряват или поне на мен ми се струва, че по-малко хора слушат „страстно“ поп фолк, и повече хора харесват по-ценностно нормалната българска поп музика. Може и за това да греша, но мисля, че и нейното качество рязко скочи през последните една-две години.

По-долу ви поздравявам с една от хубавите песни на Деси Тенекеджиева в дует с Миро. Клипът също е много интересен и е работа на режисьора Ивайло Палмов. Парчето се казва „Когато всичко свърши“ и беше хит преди няколко години. Между другото, гледах наскоро един концерт на Тенекеджиева по БНТ с песните от албума й, и повечето изобщо не бяха лоши.

Google+ Comments