Отрова от син скорпион – вече и у нас

Тежко и мъчно е да гледаш как твои близки и приятели си отиват, покосени от болест, за която съществува лечение, което обаче у нас не е признато. Може би сте чували за отровата от син скорпион  – става все по-известна с това, че унищожава повечето видове туморни клетки и е с много висока ефикасност. Допреди няколко месеца онкоболните българи, които желаеха да се сдобият с нея, трябваше да измислят какви ли не еквилибристики, понеже синият скорпион вирее само в Куба и лекарството се продава единствено там.

Благодарение на борбата на фондация „Неогенезис“ и посолството на Куба обаче, на 14 октомври лекът бе представен и у нас. Препаратът се нарича Видатокс и вече може да се закупи и у нас. Произвежда се от Лабиофам и бе представена в България от ръководителите на лабораториите й –д-р Фабио Линарес и д-р Мариела-Маргарита Гарсия. На събитието, провело се в посолството на Куба, присъстваха още Ядила Рейес – търговски представител за Балканите, Елена Банова – председател на „Неогенезис“, Светослав Кантарджиев – издател и политолог, кубинският посланик Н. Пр. Тересита КBlue_Scorpion_by_spiderewanапоте Камачо, много медици, журналисти и други.

Отровата от син скорпион, освен че разрушава раковите клетки, има и силно противовъзпалително и успокояващо болката действие, което прави препаратът Видатокс добър за предписване дори в последния стадий на болестта, когато леталният край е неизбежен.

Надявам се тази новина да се разпространи и до нея да стигнат повече хора, които биха имали нужда от този препарат. Химиотерапията е нещо жестоко и недостатъчно ефикасно, дано този лек спасява животи и по един по-безболезнен начин. И Бог да ни пази!

Google+ Comments