Ив Монтан

Ив Монтан е от хората, които успяват да вземат от живота, всичко, което им предложи. Дяволски ревнив – в яростта си е успявал да наговори много излишности, но когато му минело, той можел да произнесе толкова ласкави и страстни слова, че винаги му прощавали. Жените го обожавали заради неистовата му енергия в движенията и жестовете, заради очите му, от които бликала лъчезарна светлина, за тоналността на красивия му глас, заради нежните му и крепки обятия – раждащи страст, която прониква в душата и пронизва сърцето.

Изкуството и жените са неразделни в живота му. Той е бил и велик певец, и актьор, и любовник.

Пътят му започва не особено артистично – първо е помощник-фризьор, а после пристанищен работник. Началото на певческата му кариера е в не особено големи и престижни вариетета и ресторанти. Когато е на седемнайсет години за първи път се появява артистичният му псевдоним Ив Монтан, който замества рожденото му име Иво Леви.

1941-ва е годината, в която започва да расте популярността на младия певец. Следват изяви по радиото и турне във Франция. А през 1944-та година е първата му изява в Париж – в зала АБС. Огромна роля не само в творческото му израстване, но и в личния му живот изиграва срещата му с Едит Пиаф. Тя е толкова впечатлена от таланта на младия марсилец, че е твърдо решена да го направи истинска звезда. И наистина успява да го научи – не само на онова пеене, което го прави велик, но и  да обича жените, да не се бои да покаже любовта си в целия й плам, да се чувства леко и естествено в страстта си.

Следват стотици хитове, хиляди концерти пред фанатизирани почитатели, участие в кино продукции и страстни истории с едни от най-красивите и желани жени – Мерилин Монро, Симон Синьоре, международни скандали… След всичко това обаче остава едно име световна легенда. Много красиви песни и талантливи роли в киното.

Google+ Comments