Новата ми любима песен!

Избрах да ви споделя за новата ми любима песен, не просто защото е постоянно на repeat в главата и плейъра ми, но и защото носи много силно послание. През август тя вече е голям хит и е по всички радиостанции. Ала заслушвали ли сте се и разбита ли за какво пее Beyonce в песента „Wont break my soul”?

Текстът не е за разбита любов, както може да предположите от заглавието. Всъщност в него няма нищо романтично или сърцераздирателно. Става въпрос за една доста тривиална ситуация, която в днешно време е бич – за психика и физика. А всичко това се засили и през последните две години. Стресът, причинен от тревогите в работа и прекомерното претоварване – това е главното, около което е „Wont break my soul”. Всъщност може да се тълкува, че душата няма да бъде счупена от прекомерните часове, прекарани на работното място. Решението е лесно – подаване на молба за напускане. А важното – това е времето с любимите хора.

Някъде бях попаднал, че този хит на Beyonce ще доведе до масово напускане на служители, особено чернокожи, в САЩ. Но не вярвам, че е чак такъв феномен. Всичко все пак трябва да е премислено и смяната на работа не бива да е продиктувана просто от песен – трябва да се помисли и за бъдещето.

И в тази връзка, продължавам да слушам с интерес излизащите песни на кралица B от последния ѝ албум – надявам се вече да сме израснали моментите на раздяла и любов и вече да се пее за обществото!

Google+ Comments