Неизвестен музикант с известни родители

Целият свят знае легендарните родители на Шон Ленън – Йоко Оно и Джон Ленън. И това прави още по-трудна задачата на младежа да докаже, че той не е просто наследник на знаменитости, а изключителна личност. Може би и в това се състои най-голямата драма на талантливите деца на известни родители – постоянно да доказват, че светят със собствена, а не с отразена светлина.

Иначе Шон Ленън е синът подарък за легендарния си баща. Добре известен факт е, че той е роден на рождения ден на баща си – 9 октомври 1975 г. Радостта на Джон е била безгранична – скачал е от радост и казва на журналистите, че в този момент се чувства по-висок от небостъргача Емпайър Стейт Билдинг. Малко след това певецът почти прекратява участията си и изцяло се заема с отглеждането и възпитанието на Шон, съвсем логично и с музикалното му образование. До трагичната не само за семейството, но и за целия музикален свят дата 8 декември 1980 г.

За щастие Шон има една доста дейна и амбициозна майка, която от най-ранната му възраст го приобщава към публичността.

Когато е на седем години, той вече играе роля във филма “Лунната походка” на Майкъл Джексън. На девет участва в клип към сингъла “Every Man Has А Woman” на майка си. А когато е на 13 фрагменти от интервюта с него са използвани за създаването на документален филм за баща му, носещ името на песента “Imagine”.

Първите му самостоятелни прояви са силно повлияни от известният американски рок музикант и автор на песни Лени Кравиц. Още през 1991 г. Лени, Йоко и Шон организират колективен запис на песента Дайте шанс на мира с най-известните по онова време музиканти, която става симвлов на протеста срещу войната в Персийския залив. Съвсем логично младият творец е много близо до пацифистките идеи на родителите си и за него световните събития не са просто новини от тв екрана. Следва сътрудничество и работа с много известни и талантливи творци.

А дали Шон има собствено сияние, предлагам да решите сами, след като чуете песента, която съм ви приготвил.

Google+ Comments