Красотата на таланта на Барбара Стрейзънд

Тя се появява през 60-те години на миналия век, когато Холивуд буквално обядва със сладки жени. Скроените по една мярка синеоки чипоноси блондинки се сливали в единна дългокрака маса. И ето че съдбата поднесла на световната публика интересна шега. Грозновата, невисока, кривозъба звезда, която завинаги остава под името на първата си филмова героиня – “смешното момиче” Барбара Стрейзънд.

Достигналото в това време значителни висоти изкуство по превръщането на сиви мишки в разкошни красавици този път не се проявило. Специалистът, който отговарял за визията на филма, не скрил нито големия нос, нито внушителната брадичка на новата звезда. Напротив, библейският й профил и тежката челюст с трапчинка ще станат нейната визитна картичка. Само така младото момиче можело да се открои на фона на десетките тиражно красиви момичета от мюзиклите. И Барбара доказала, че съдбата не се е объркала – малкото грозно пате изведнъж се оказало на върха на Олимп.

И даже и когато вече имала милиони долари в банковата си сметка, тя нито веднъж не е и помислила за клиника по пластична хирургия. Смешното момиче танцувало и пеело талантливо, проявило изключителен бизнес нюх, а в плен на пикантния й чар са попадали такива отявлени красавци като Елвис Пресли и Дон Джонсън, канадският премиер Пиер Трюдо, Омар Шариф и тенесистът Андрей Агаси.

Първият албум на Стрейзънд става албум на годината. През 1964 година са продадени 60 милиона нейни плочи. Критиката определя гласа й като естественото чудо на нашето време. Тя е първата жена композитор, удостоена с Оскар. Тридесет и четири нейни албуми стават златни, а 21 – платинени.

Още ли някой твърди, че в Холивуд успехът се крепи единствено на външността!?

Google+ Comments