Как вечерите ми станаха по-спокойни

Zaveshhanie6Да си наследник на състояние е като сбъдната мечта. И аз станах наследник миналия месец. Получих малко състояние и два имота от роднина. Веднага реших да използвам парите за ремонт на кухнята. Само че избързах. Уловката да си наследник е, че наследяваш състоянието и имотите, но и дълговете. Моят роднина имал дълг по краткосрочен заем в размер на 6000 лева.

(Винаги си повтарям, че трябва внимателно да слушам адвокатите. Но понеже скърбях, а след това ме обзе странно чувство на шаш, понеже изобщо не очаквах , че ще наследя нещо. Май май съм изпуснал момента със заема).

И тъкмо, когато започнах да си блъскам главата в стената заради глупостта си, защото можех с парите от кухнята да погася заема, ми се обадиха от колекторска агенция. Служителката беше мила и се представи от ЕОС Матрикс. Уведоми ме, че са изкупили дълга на покойния ми роднина и са ме издирили чрез нотариуса. Разговаряхме на дълго и на широко и нямаше как, признах какво съм направил. Жената се оказа разбрана. Попита ме по колко ще успявам да внасям на месец. Първоначално се учудих, че сам ще мога да предложа опция, но сега съм щастлив, защото изплащам дълга към колекторската агенция с леко сърце, тъй като служителката от ЕОС Матрикс ми вдъхна доверие в делата на компанията.

И ето ме днес, пиша с ново кухненско обзавеждане, сменена дограма и заем за изплащане. Все едно нищо не съм наследил, а съм взел кредит, който обаче изплащам с бонуси за лоялен клиент. Ех, живот! Какви изненади ни поднасяш само…

Google+ Comments