Фестивалът “Франкофоли”, традиции и невероятна музика

Фестивалът “Франкофоли” е културно събитие, което почита френската езикова и културна общност. Той се провежда в различни страни по света и е насочен към популяризирането на френския език и френската музика.
В България, Франкофоли е ежегоден фестивал, който представя френска музика и култура пред българската публика. Той се организира от Френския институт в България и има за цел да събере любителите на френската култура и да им предложи богата програма с концерти, изложби, филми и други събития.

Фестивалът обикновено се провежда в големите градове на България, като София, Пловдив и Варна. Програмата включва концерти на френски музиканти, както и на български изпълнители, които изпълняват на френски език. Освен музикалните събития, Франкофоли предлага и литературни вечери, театрални постановки, кулинарни изложби и други културни активности.


Отворен е за широка публика и е предназначен както за френскоговорящите хора в България, така и за всички, които се интересуват от френската култура и език. Това е възможност за срещи с известни френски артисти и откриване на нови таланти от България.
Франкофоли в България създава платформа за културен обмен между две страни и допринася за заздравяване на културните връзки между България и Франция.


След прекъсване, заради пандемичната обстановка фестивалът отново се проведе в България във един от най-прекрасните градове Пловдив. Градът под тепетата посрещна звезди като Имани, Зас, Елена Папаризо, ЛП и Метр Гимс. Събитието беше впечатляващо и дори дъжда не можа да спре феновете на френската култура и популярна музика.

Google+ Comments