S’agapao – не давам сърцето си на друга

Така се казва една от най-новите песни на гръцкия певец и композитор Никос Вертис, който се утвърди като една от водещите фигури в съвременната гръцка поп музика. Той е роден на 21 август 1976 година в Холандия, но произхожда от гръцко семейство. Вертис започва своята музикална кариера като клубен певец в Гърция през 1997 година.

През 2003 година Никос Вертис издава своя първи студиен албум със заглавие “Polihromo”, който бързо става изключително популярен в Гърция и съседните балкански страни. Следват поредица от албуми, които също постигат голям успех и придобиват още почитатели.

Това, което ме докосва в музиката му са силните емоции и начина, по който изразява различните аспекти на любовта и междуличностните взаимоотношения. Той е известен със своя мощен и лиричен глас, който му позволява да изпълнява разнообразни жанрове – от поп и рок до балади и сърцераздирателни песни. Създава множеството хитове в своя репертоар, които му носят голям успех.

Кариерата на Никос Вертис продължава да се развива успешно, а той се радва на голяма популярност както в Гърция, така и в други части на света, където гръцката музика има своите почитатели.

Той редовно издава нова музика и изнася концерти пред многобройна публика.
А сега отбелязва и 20 години от своя първи албум с турне, което няма да подмине и България и ще може да го видите и се забавлявате с неговата музика.

Google+ Comments