Движението е сила

I like to move it move it1_c_Nick MangafasЗдравейте отново днес! Събота е и мен не ме свърта на едно място. Тъй като Sia  ми даде доста добър старт на деня, предприех инициативата  – спорт. За много от вас, сигурно това звучи смешно и жалко, но за някой хора спортът си е истински подвиг. Тази идея провокирана от дълбоките размисли и естествено от публикувания клип, в който момичето е толкова подвижно, че чак ми се засрамих. На нейната възраст бях буйно и кораво момче – скачах в реките, катерих се по дърветата, играех футбол като за последно и налитах на бой дори на по-големи от мен момчета, което сега ми се струва доста опасно. Но като дете бях далеч по-смел и дори в младежката си безотговорност мисля, че бях далеч по-отговорен  към себе си и отстоявах честта и гордостта си от сега.

Днес е различно. Днес сме уседнали и заседнали и отпаднали и направо разплули се. В оплакванията си за скука и липса на време за забавления, забравяме, че пред младите хора като нас, стои една прекрасна възможност – да се движим, да се отдаваме на любимите си дейности по активен, а не пасивен начин. Предполагам, че никой няма да оспори факта, че през последните 10 години сякаш спортуването е  извън ежедневието на българина. А тежката криза на обездвижването се задълбочава с всеки изминал ден. Обичайните ни развлекателни дейности са или в седнало, или в легнало положение. Това е сериозен проблем за нацията ни и води до много тежки последствия.

Затова да скачаме от леглото в съботния ден и да предприемем нещо за собственото си здраве, настроение и доставим малко удоволствие на скованите си мускули.

Google+ Comments