Да заемеш пари от приятел

Много неловка ситуация се получава, когато изпаднеш във финансово затруднение.

Всеки ще се съгласи с мен, че има моменти в живота, когато колкото и да броиш стотинките, те все не ти достигат. Подобно нещо се случи и с мен миналата седмица. Трябваха ми спешно пари по здравословни причини, но не разполагах с такива. Започнах да се чудя какво да правя и реших за помощ да помоля най-добрия си приятел. Беше ми неловко, но уви, неволята го наложи.

Да е жив и здрав, че веднага откликна на протегнатата ми ръка!

Зае ми пари без въобще да ме разпитва за какво ми трябват и кога ще му ги върна. Сумата не е много голяма, но жестът беше огромен. Казах му и сега го пиша черно на бяло, че при първа възможност ще се издължа. Не обичам да имам задължения към никого, още повече финансови задължения. При следващата (или по-следващата заплата) сумата ще бъде възстановена, заедно с един стек бири за благодарност.

Пожелавам на всички, които четат това, а и на тези, които никога няма да попаднат на моя блог, да има такива верни приятели. Все по-трудно е в днешно време да знаеш, че има хора, на които да разчиташ в добро и зло. Истинското приятелство е безценен дар. Нека не го подминаваме с лека ръка.

Google+ Comments