Бойбандите възкръснаха от пепелта

Поправете ме, ако греша, но все си мисля, че през 90-те беше бума на т.нар. момчешки музикални групи или бойбанди. Става дума за онези специфични формации, в които се събират 3-4-5-6 момчета, които пеят заедно поп и денс песни, а някой от членовете на групата може би дори свири това-онова. Уж няма строго изявен лидер или вокал и всички са заедно, но някак си се получава, че един все пак изпъква сред останалите.

nsync-outfits-mixТака през 90-те се появиха любимците на мнозина Backstreet Boys, които свирят и до днес. Westlife се разпаднаха през 2012 г. NSYNC се разформираха още по-рано – през 2002 г., но пък Джъстин Тимбърлейк в момента е мега звезда и сред най-успелите бивши членове на бойбанда. New Kids on the Block също преживяват един от най-активните си периоди през 90-те и понастоящем продължават да правят музика. А Boyz II Men помните ли ги? И те изгряха през това десетилетие. Също както East 17, All-4-One, 98 Degrees и, разбира се Take That. За къде сме без Take That и Роби Уилямс?

Едва ли някой може да отрече, че 90-те бяха добро време за момчешките поп групи. Имаха много и верни фенове… но да видим какво се случи с настъпването на новото хилядолетие.

В първите години на XXI век някои от гореизброените продължиха да ни радват с нови песни. Други групи се разпаднаха и… появиха ли се нови? За малко изгряха Blue, но след това бързо залязоха от музикалната сцена. От Disney подкрепиха своите Jonas Brothers, които бяха популярни след тинейджърките за известно време. Simple Plan все още правят музика, но те са повече рок група, отколкото поп. One republic  също. Сещате ли се за други?

one-direction-28vOne Direction, разбира се! Да, те се появиха в много удобен момент – 2-то десетилетие на новия век. Публиката тъкмо беше започнала да изпитва глад за подобен тип музика. Поколенията се смениха и изведнъж се оказа, че нямаме прилична тинейджърска бой банда. Тази празнина умело беше запълнена и предизвика истински фурор, както всички ние се убедихме. Модата на бойбандите буквално възкръсна от пепелта! Появиха се наскоро и едни 5 Seconds of Summer, но какво са две групи на фона на онези, които изброихме през 90-те? Любопитно ми е какво предстои да се случи в този бранш през следващите години.

Google+ Comments