Apocalyptica ще свирят в Пловдив през сепетмври

Apocalyptica, една от най-известните хеви метъл банди отново идва в България!

Прочули се още в началото на 90-те с уникалните си изпълнения на кавър песни на легендарните Металика, Apocalyptica набраха все повече и все по-стабилна аудитория през годините. Завоюваха си името на живи легенди и ако аз лично трябва на назова една банда, за която да кажа, че свири най-добрите инструментали, то това са тези тези финландци.

Хърватите Лука Шулич и Степан Хаусер от 2Cellos също са добри, но дали са чак толкова добри? Възможно е… техните кавъри също са много успешни и двамата изпълнители имат много фенове, но на моят вкус приляга повече музиката на Apocalyptica.

APOCALYPTICAСега да се върнем на темата. Финландците ще сирят на 18 септември в Пловдив, като гости в 5-то издание на музикалния фестивал под тепетата Sounds of The Ages. Мястото е Античният театър в Старата част на града, а началото на концерта е обявено за 20.00 ч.

Очакваме на живо да чуем песни от 8-я и последен до момента студиен албум на  Apocalyptica – Shadowmaker. Той излезе през пролетта на тази година – на 17 април 2015 г. Това е първият албум на групата, в който участва един единствен вокалист – в случая това е Франки Перез. През годините Apocalyptica са свирили кавъри на известни рок банди и са си партнирали с вокалистите на някои от най-популярните групи в това число Виле Вало от HIM, Тил Линдеман от Rammstein, Адам Гонтиeр от Three Days Grace и други.

В Пловдив на живо ни предстои да видим изпълнението на Еика Топинен, Пааво Льотьонен и Перту Кивилааксо – едни от най-големите майстори в свиренето на чело, както и барабаниста Мико Сирен.  Аз нямам търпение! А вие?

Google+ Comments